TAŞA KAZINAN TARİH-TÜRKLERİN İLK YAZILI BELGELERİ

Fırat Üniversitesi’nde, “Taşa Kazınan Tarih, Türklerin İlk Yazılı Belgeleri” konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aydın katıldı.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Yavuz, “Bir gün fakültedeki odamda otururken 1. Sınıf öğrencilerimizden, topluluk başkanımız sonradan olan, 1.sınıf öğrencilerimizden Zeynep Gürsel hanımefendi ‘Ben böyle bir topluluk kurmak istiyorum, bana yardım eder misiniz?’ diye söylemişti. O sözün üzerine biz yaklaşık 10 tane etkinlik yaptık” dedi.

Fırat Üniversitesi Türkçe Düşünce Topluluğu Başkanı Zeynep Gürsel ise, “Bugün Türkçe Düşünce Topluluğu’nun benim başkanlığında olan son programı. 2 yıldır topluluğumuz faaliyet gösteriyor ve 2 yıldır topluluğumuzla ilgileniyor. Hocamız bahsetti. Çeşitli etkinlikler düzenledik ve bunların her biri benim için çok değerli etkinliklerdi. Bu süreçte benim hep destekçim olan hocalarıma teşekkür etmek istiyorum” diye kaydetti.

Programa konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aydın’da, Türklerin ilk yazılı belgeleri hakkında bilgi verdi.

erhan aydın.png

2222_0.JPG